Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

Waarom zijn de implantaten van titanium, of van een legering met titanium?

Titanium is voorlopig het beste materiaal wat er voorhanden is om het bot rondom het implantaat te laten aanhechten. Titanium is duurzaam en de gevallen waarbij het materiaal niet aanslaat zijn te verwaarlozen.

Mensen die om verschillende redenen één of meer tanden verloren hebben, of mensen met een kunstgebit zijn goede kandidaten voor implantaten. Belangrijk is dat u verder gezond bent, maar indien u aan een bepaalde ziekte lijdt of een ander gezondheidsprobleem heeft zoals suikerziekte of osteoporose, hoeft dat niet altijd te betekenen dat een implantaat bij u niet gaat lukken. Het komt echter wel in een minderheid van de gevallen voor dat het lichaam het implantaat verwerpt. (De kans dat een implantaat aanslaat is in elk geval 95%, en bij ons ligt dit nog iets hoger.) In deze gevallen proberen we het gewoon opnieuw. Het komt dan regelmatig voor dat het nieuwe implantaat wel aanslaat. Indien een patiënt bij ons komt met vele mislukte implantaten zullen we eerst een behandelplan voorstellen.

Doen implanteren pijn?

Onze patiënten vertellen ons dat ze geen pijn hebben gehad. Het valt ze meestal reuze mee. Pijn is echter relatief en verschilt van patiënt tot patiënt. De implantoloog zal al het mogelijke doen om het de patiënt zo makkelijk mogelijk te maken tijdens en na het implanteren. Natuurlijk gebeurt de ingreep onder verdoving. Er zijn verschillende soorten anesthesie, en het hangt af van de patiënt en van de behandeling welke soort verdoving er wordt gekozen.

De patiënt kies hierin mee:

  1. Plaatselijke verdoving; dit is in de meeste gevallen voldoende.
  2. Sedatie; de patiënt neemt een kalmeringsmiddel voor de transplantatie. Hierdoor komt de patiënt in een roes.
  3. Intraveneuze sedatie; deze wordt alleen toegediend door een anesthesist. De hartslag en het zuurstofniveau in het bloed worden in de gaten gehouden.
  4. Algemene anesthesie (narcose); op verzoek van de patiënt. Ook narcose gebeurt onder toezicht van een anesthesist.

De kosten voor één implantaat inclusief abutment, techniek en kroon zijn bij ons zeer betaalbaar. Elders zult u veel meer kwijt zijn. Heeft u vragen over onze implantaten of over één van de andere behandelingen, graag contact opnemen. Wij helpen u graag!

Behandelingen

U wilt een Wortelkanaalbehandeling door specialist ? Een veel voorkomende situatie is die met hevige kiespijn. Bel direct voor een afspraak.

Lees meer

Parobehandeling – Een gezond gebit is meer dan “geen gaatjes”. De mond is een belangrijk deel van het gezicht en valt daarom direct op.

Lees meer

Mondhygienist Rotterdam? De mondhygiënist 4 Ambacht helpt u graag. Een goede mondhygienist in Rotterdam nodig? Bel nu voor een afspraak.

Lees meer

Klikgebit rotterdam. Gratis klikgebit nodig? Klikgebit, kuntgebit, tandprothese, klikprothesel. Nieuw of reparatie? Wij helpen u graag.

Lees meer

Implantaat Rotterdam? Wij zijn de specialisten in het maken van implantanten in Rotterdam. Mooie implantaten zijn bij ons zeer betaalbaar.

Lees meer